24 فروردین 1394 - 12:52
شناسه خبر: 2502
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
برداشته شدن تحریمها فقط ?? درصد مشکل تولید را حل میکند
رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران معتقد است مشکل تولید فقط با برداشته شدن تولید حل نمی شود بلکه دولت باید زیرساخت ها را اصلاح کند و قوانینی که با هزار زحمت مصوب شده را در عمل اجرا کند.
به گزارش پایگاه خبری کانون انمجمنهای صنایع غذایی ایران، احمد پورفلاح در مورد آخرین وضعیت لایحه رفع موانع تولید که میتواند در کاهش مشکلات تولیدکنندگان مؤثر باشد، اظهار داشت: نگران بودیم که شورای نگهبان با برخی از بندهای این لایحه که ممکن است بار مالی در پی داشته باشد، موافقت نکند، اما خوشبختانه تنها به برخی موارد جزئی ایراد گرفت که مجلس مجدداً آن را اصلاح کرده تا در دستور کار قرار گیرد.
وی با اشاره به یکی از بندهایی که در لایحه رفع موانع تولید آمده است، خاطرنشان کرد: ما در این لایحه پیشبینی کرده بودیم که مثلاً به افرادی که اقساط معوقه بانکی دارند، برای آنکه بتوانند خود را بازسازی کنند تا پایان سال 95 بانکها مهلت استراحت بدهند که این مسئله بار مالی برای بانکها در پی دارد و ممکن است عدهای زیر بار آن نروند ولی مجلس با این بندها با گشادهدستی برخورد کرد و در شورای نگهبان هم مشکلی با این موضوع نبود.
برداشتن تحریم فقط 30 درصد مشکل تولید را حل میکند
رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران با تأکید بر اینکه همه مسئولان متوجه شدهاند که در بازه زمانی به تولید بیتوجهی شده است و فرصتهای زیادی از دست رفته افزود: عملاً برای تولید بیش از حرف روی کاغذ اتفاق دیگری نیفتاده است و حتی آنهایی که چشم به برداشته شدن تحریمها دوختهاند باید بدانند که با برداشته شدن تمام تحریمها هم نهایتاً 30 درصد موانع تولید حل میشود و 70 درصد دیگر بسته به برنامهریزی داخل کشور دارد.
وی با انتقاد از اینکه علیرغم آنکه انتظار میرفت بخشی از درآمد هدفمندی یارانهها نصیب بخش تولید شود اما این امر محقق نشده خاطرنشان کرد: عدد و رقمهای خوبی مانند 20 تا 30 درصد از محل درآمد یارانهها یا 10 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده اما عملاً آن را برای حمایت از تولید ندادند.
قوانین خوبی که در زمان طولانی تصویب میشود، هم اجرایی نمیشود
پورفلاح به این نکته هم اشاره کرد که گاهی قوانین خوبی مانند بهبود محیط کسب و کار تصویب میشود اما در اجرا اتفاقی نمیافتد تا مشکلات حل شود و نگرانیم در اجرای لایحه حمایت از تولید نیز این مشکل به وجود آید چرا که پروسه تنظیم قوانین، مراحل تصویب، ابلاغ و یا حتی اجرا در وزارتخانهها زمانبر است که خود این امر سبب میشود تا بهرهوری پایین باشد و شاخصهای جهانی ما روی 130 یا 140 بماند.
عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران اظهار امیدواری کرد که دولت از یک سال اخیر بخش خصوصی و نمایندگان آن را در تصمیمسازیها راه داده تا جایی که در هر کمیسیونی نماینده بخش خصوصی هم حضور دارد.
وی ادامه داد: اما باید این را هم گفت که وقتی اتاق بازرگانی مواد لایحهای مانند حمایت از تولید را ارائه میکند، توقع دارد که در تصمیم نهایی نیز این پیشنهادات باقی بماند، چرا که در نهایت چیزی که از لایحه حمایت از تولید به مجلس رفت با آن چیزی که در اتاق بازرگانی ارائه شد تفاوت داشت.
روند توزیع یارانه حمایتی در تولید باید تغییر کند/بنگاه کوچک معمولاً بی نصیب میمانند
وی خطاب به دولتمردان این نکته را گفت که اگر قرار است اتفاقی بیفتد فقط حرف آن را نزنیم به عنوان مثال اخیراً دوباره عنوان شده که 10 هزار میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی و درآمدهای ارزی برای حمایت از تولید بدهند، اما مطرح شدن این گونه موضوعات در رسانهها تنها برای این بخش انتظار ایجاد میکند که اجرایی نشدنش موجب ایجاد نارضایتی میشود.
به گفته پورفلاح باید دولت در توزیع منابع برای حمایت از تولید دقت بیشتری بکند، چرا که حداقل تاکنون واحدهای خاص عمومی که بیشتر به دولت نزدیک هستند از این گونه یارانهها بهرهمند شدهاند و درآمد حاصل از هدفمندی یارانهها به SME (صنایع کوچک و متوسط) یا نرسید یا به صورت قطره چکانی توزیع شد.
وی پیشنهاد داد: تا دولت برای حمایت از تولید میزان فعالیت هر واحد را در نظر بگیرد تا واحدهای فعالتر از عدالت برخوردار شوند در عین حال مکانیزم توزیع حمایتی بین واحدهای صنعتی تغییر کند، تا تشکلهای تخصصی در تصمیمسازیهای هر حوزه که واجدان شرایط زیرمجموعه خود را تشخیص میدهند نظر دهند.
منبع: فارس